De nieuwe Honda Jazz wordt waarschijnlijk een stukje duurder dan zijn voorganger. De indicatieve prijslijst start bij 14.500 euro voor de 1,2-liter met 90 pk. Het vorige model was er al vanaf 12.300 euro. Het verschil is te verklaren door het uitgebreidere veiligheidspakket.

De Honda Jazz is voortaan standaard voorzien van het elektronische stabiliteitsprogramma Vehicle Stability Assist, gordijnairbags en anti-whiplash hoofdsteunen. Wie gesteld is op comfortverhogende zaken als airconditioning, radio/cd-speler met aansluiting voor mp3-speler, centrale deurvergrendeling en een afdekhoes voor de bagageruimte is aangewezen op de 1.2 Trend-uitvoering voor 16.900 euro. Deze versie beschikt over maar liefst tien bekerhouders.

De 100 pk sterke 1.4 Comfort vanaf 18.900 beschikt over automatische airconditioning, bedieningsknoppen op het stuurwiel en automatisch inklappende buitenspiegels. Deze uitvoering is ook verkrijgbaar met een Sport Package, dat bestaat uit een bodykit, mistlampen, 16-inch lichtmetalen velgen, uitlaatsierstuk en privacy glass aan de achterzijde. Voor 20.900 euro is er een 1.4 Elegance, met als extra’s onder meer mistlampen, usb-poort, gekoeld dashboardkastje, stoelverwarming en een met leder bekleed stuurwiel en pookknop.

Het topmodel in de Jazz-reeks is de 1.4 Exclusive. Voor 23.300 euro wordt de Jazz uitgerust met onder andere een panoramisch glazen dak met elektrisch bedienbaar zonnescherm, cruise control, Bluetooth telefoonsysteem, regensensor en armsteunen voorin en achterin. De Honda Jazz verschijnt op 8 november bij de Nederlandse dealers.