Nadat in Londen de conceptversie van de nieuwe Ford Focus is getoond, presenteert Ford in Parijs het productiemodel. Begin 2009 verschijnt de ultrasportieve auto definitief op de markt. Veel verschillen met de concept car zijn er niet. Zelfs de opvallende groene kleur is verkrijgbaar op het productiemodel.

De groene kleur is afgeleid van de Le Mans auto’s waarmee Ford in de jaren zeventig actief was. Ford heeft de kleur ‘Ultimate Green’ gedoopt. Een niet erg subtiele verwijzing naar BP, de trouwe brandstofpartner van Fords WRC-team. De Focus RS is ook leverbaar in de meer bescheiden kleuren ‘Performance Blue’ en ‘Frozen White’. Het interieur is afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur uitgevoerd in het groen, blauw of zwart. Diverse accenten aan de binnenkant zijn specifiek afgestemd op de lakkleur aan de buitenkant.

Veel belangrijker dan de kleurtjes zijn natuurlijk de prestaties. Ford bevestigt dat de nieuwe Focus RS in zes seconden van 0 tot 100 kilometer per uur kan accelereren. De topsnelheid zal minstens 260 km/u bedragen. Een 300 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder motor met 440 Nm koppel is daarvoor verantwoordelijk. Met deze cijfers is de voorwielaangedreven Focus RS het snelste productiemodel ooit van Ford Europa.