Eindelijk krijgen ook de Octavia RS en Scout een make-over, nadat vorig jaar de reguliere modellen al werden gefacelift. Optisch verandert er niet veel en technisch blijft bijna alles bij het oude.

De Octavia RS vijfdeurs en Combi ontvangen dezelfde aanpassingen als de ‘gewone’ Octavia. De RS is herkenbaar aan de dikkere bumpers, waarbij die aan de voorkant voortaan een grotere luchtinlaat heeft. De mistlampen schijnen mee in de bocht en volgens de laatste mode heeft de RS heuse LED-dagrijverlichting. Xenon-koplampen staan als nieuwe optie op de accessoirelijst. Ook nieuw zijn de 18 inch lichtmetalen wielen.

Technisch blijft bijna alles zoals het was. Dat betekent dat je keuze hebt uit een 2.0 TFSI met 200 pk en een tweeliter TDI met 170 pk. Wel staat de auto nog iets dichter bij het asfalt en heeft Skoda een gewichtsbesparing van 15 tot 20 kilo weten te bereiken, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

De Octavia Scout kan natuurlijk niet achterblijven en krijgt net als de rest van het gamma grotere koplampen, een andere grille en een nieuwe motorkap. Wat blijft is de kunststof opsmuk rondom en de vierwielaandrijving. Ook het motorenaanbod blijft gelijk: een 1.8 TSI en een 2.0 TDI. Na de zomer staan de twee vernieuwde Octavia-versies in de showroom.