Hyundai presenteert op de Autoshow van New York de Nuvis conceptcar. Alle ingrediënten voor een conceptcar zijn aanwezig: hybride aandrijving, futuristische vormgeving, vleugeldeuren en ecologisch verantwoorde materialen.

Bij het zien van de Nuvis zou je bijna denken dat Mazda-ontwerper Laurens van den Acker naar Hyundai is verhuisd. Met de vloeiende lijnen heeft de Nuvis veel weg van de conceptcars die Mazda de afgelopen jaren liet zien. Volgens Hyundai heeft het ontwerp ‘geen stilstaande lijnen’.

Twee paar vleugeldeuren zijn ook van de partij, net als blauwe verlichting in het interieur en de koplampen. Het dak is van glas en een deel klapt mee omhoog met de vleugeldeuren, net als bij de Blue Will conceptcar die het merk vorige maand liet zien op de Autoshow van Seoul. 22 inch wielen maken het plaatje compleet.

Uiteraard is de aandrijflijn hybride van aard. In dit geval koppelt Hyundai de bekende 2.4 benzinemotor aan een 30 kW sterke elektromotor. De twee motoren opereren naast elkaar, dus volledig elektrisch of volledig op benzine rijden is mogelijk. De volgende generatie Sonata is de eerste auto die deze aandrijflijn krijgt.