Op de IAA in Frankfurt in september onthult Hyundai de iX35, de opvolger van de Tuscon. Van deze auto zijn de eerste foto’s uitgelekt op internet. De fotograaf heeft de niet al te scherpe kiekjes creatief bijgeknipt.

Hier is het eerste beeld van de Hyundai iX35, de SUV die de Tuscon opvolgt. Duidelijk te zien is dat de iX35 behoorlijk wat designkenmerken heeft overgenomen van de conceptcar Ix-onic, die in maart op de Autosalon van Genève stond.

Opvallend is de druk vormgegeven voorzijde, die met veel lijnen en drukke vormen een groot contrast vormt met de wat kale achterzijde. En profil is te zien dat de iX35 veel dynamischer oogt dan z’n voorganger. De nieuweling is meer een crossover dan een rasechte SUV.

De iX35 deelt z’n onderstel met de nieuwe Kia Sportage die in 2011 op de markt komt. Onder motorkap lepelt Hyundai een nieuwe 1.6 turbomotor met 175 pk en een 2,0 liter diesel met 184 pk. De huidige 2.7 V6 verdwijnt waarschijnlijk. Op de IAA in Frankfurt onthult Hyundai de nieuwe SUV en volgend jaar komt de iX35 op de Nederlandse markt.