Ford geeft de S-Max en Galaxy een facelift voor 2010. De vernieuwde MPV’s debuteren op de autosalon van Brussel in januari maar de eerste foto’s zijn inmiddels uitgelekt.

Ford pakt de S-Max en Galaxy tegelijk aan. Beide MPV’s kwamen halverwege 2006 op de markt dus het is al weer tijd voor een facelift. Ford brengt bij de vernieuwde MPV’s meer onderscheid aan tussen de sportieve S-Max en de praktische Galaxy.

De S-Max krijgt een grille zoals de nieuwe C-Max die ook heeft. Opvallend is de LED-verlichting onderin de bumper. Aan de achterkant monteert Ford sportiever ogende lichtunits. Het dashboard ging ook op de schop. Het goedkoop ogende aluminium-look plastic is voor een groot deel verdwenen. Het instrumentarium kennen we uit de Mondeo.

Op technsich gebied voert Ford de nodige wijzigingen door. Zo vindt de nieuwe 2,0 liter Ecoboost zijn weg naar de MPV’s, net als de vernieuwde 2.0 TDCI. Of de nog verse 1.6 Ecoboost geschikt wordt geacht voor de S-Max en Galaxy is nog niet bekend. Ford komt zeer binnenkort zelf met alle informatie naar buiten.