Dit zijn de eerste foto’s van de Volkswagen Amarok. De pick-up wordt gebouwd in Argentinië en gaat over de hele wereld verkocht worden.

Volkswagen heeft het doek van de Amarok afgehaald. De langverwachte pick-up van Volkswagen is voor de Amerikaanse markt ontworpen maar komt ook naar Europa. Met 5,25 meter lengte is de Amarok geen kleintje. In eerste instantie komt de auto met dubbele cabine op de markt, de tweedeurs uitvoering volgt in 2011.

Volkswagen levert de auto met slechts een motor, een 2,0 liter TDI met 163 pk. Het maximale koppel van 400 Nm is al vanaf 1.500 tpm beschikbaar. Later volgt nog een zwakkere dieselmotor met 122 pk. Standaard levert het Duitse merk de auto af met een handgeschakelde zesbak.

Er komen twee soorten vierwielaandrijving beschikbaar, permanent en uitschakelbaar. Die laatste is het bekende 4motion-systeem. In Amerika wordt de Amarok leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2010, Europa is pas in de tweede helft van volgend jaar aan de beurt. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.