Dankzij een uitgelekte zwart-wit foto wisten we afgelopen weekend al hoe de i20 STC eruit komt te zien. Nu hebben we de eerste kleurenplaatjes van de driedeurs i20.

Ook de foto’s waarop dit groene exemplaar staat zijn uitgelekt, nadat dit weekend al de eerste plaatjes over het internet zwierven. De nieuwe foto’s bevestigen wat we toen al zagen: de driedeurs is weinig spannend vormgegeven, hoewel de naam STC doet vermoeden dat je met een coupé-achtige variant te maken hebt.

Niets is minder waar, STC staat voor SporTy Compact. Compact is de i20 zeker, maar sportief? Met de 1.6 benzinemotor met 126 pk kun je waarschijnlijk lekker opschieten, maar niet meer dan dat. Bovendien kiezen de meeste kopers waarschijnlijk voor de 1.2 met 78 pk of de 1.4 met 100 pk. Voor dieselliefhebbers komt de 1.6 met 115 pk beschikbaar.

De STC wordt, net als de vijfdeurs, met drie uitrustingsniveaus verkrijgbaar: de Active Version, Dynamic Version en de i-Catcher. De auto maakt z’n debuut op de Autosalon van Genève in maart maar staat waarschijnlijk in de schaduw van de conceptcar HED-6, die de Koreanen ook onthullen in de Zwitserse stad.