Porsche Panamera

Porsche geeft een rondleiding door het interieur van de Panamera. Luxe is hier het hoofdthema. Ook neemt Porsche ons mee voor een rondleiding onder de motorkap, waar twee potente motoren de eer van het merk hoog houden.

De nieuwe Porsche Panamera komt met twee motoren, een 4.8 V8 en een 4.8 V8 biturbo. Die eerste levert 400 pk en sprint in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 283 km/u en het verbruik 10,8 l/100 km (1:9,2). De 4.8 V8 biturbo is gekoppeld aan de zeventraps PDK-automaat met dubbele koppeling. De cijfers van deze combinatie liegen er niet om: 0-100 km/u in 4,2 seconden, een topsnelheid van 303 km/u en het verbruik komt op 1:8,2.

De Porsche Panamera is een echte vierzitter met vier aparte stoelen. De middentunnel loopt helemaal door naar achteren. Alle plaatsen hebben een lage zitpositie en Porsche belooft veel ruimte voor de hoofden en benen van de achterpassagiers.

Optioneel biedt het merk achterin ‘comfort seats’ aan, die volledig elektrisch zijn in te stellen naar de wens van meneer de directeur. Met de optionele vierzone-klimaatregeling kan elke passagier zelf de blaassnelheid en temperatuur bepalen.

Het Panamera-interieur is vervaardigd uit exclusieve materialen. Er staan dertien kleuren leer in de catalogus en afwerkingsmaterialen als carbon en olijfboomhout zijn optioneel. Prijzen van de Panamera zijn nog steeds niet bekend. De auto staat helaas niet op de Autosalon van Genève aangezien Porsche de marktintroductie (weer) heeft uitgesteld.