Hyundai HED-6

Hyundai toont op de Autosalon van Genève de HED-6. Deze conceptcar is een voorbode voor de opvolger van de Tucson, die later dit jaar onthuld wordt en de naam iX35 krijgt.

Hyundai geeft alvast de eerste schets vrij van de HED-6, op de Autosalon van Genève trekt het merk het doek af van de conceptcar. De auto heeft de ‘speciale’ kleur Ice Blue Metallic, gepolijste 21 inch wielen en LED-dagrijverlichting. Onder de motorkap ligt de eerste van een geheel nieuwe generatie motoren. De direct ingespoten 1.6 turbomotor heeft 175 pk.

Op de schets is te zien dat er qua vormgeving weinig verrassingen zijn. Hyundai zet de lijn van de i20 en Santa Fé door in de opvolger van de Tucson. De auto is in Europa ontworpen en volgens Hyundai hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de cultuur in steden als Parijs, Londen en Berlijn.

De productieversie van de iX35 maakt waarschijnlijk na de zomer zijn debuut op de IAA in Frankfurt. Het conceptmodel, dat Hyundai nog HED-6 noemt, staat op de Autosalon van Genève in maart. Dat is de plaats waar ook de driedeurs i20 debuteert.