Toyota komt over een paar jaar met een compact hybridemodel op de markt. De auto wordt voor de Europese markt in Frankrijk geproduceerd. Hij loopt naast de Yaris van de band, de auto waarmee de hybride veel techniek zal delen. Dat melden Japanse media.

Toyota breidt het aanbod van hybridemodellen in de toekomst gestaag uit. Op basis van de Yaris komt het Japanse merk met een compacte hybride. Dat model loopt in Frankrijk van de band, in dezelfde fabriek waar nu ook de Yaris voor de Europese markt wordt gebouwd.

De hybride staat op het onderstel van de volgende generatie Yaris en deelt ook z’n motortechniek met de stadsauto. De hybridetechniek zal eenvoudiger zijn dan in de Prius om de prijs van de compacte hybride in de hand te houden. Voor de oosterse markten wordt de auto overigens gewoon in Japan gebouwd.

Frankrijk is daarmee het tweede Europese land waar Toyota hybride-modellen gaat bouwen. Eerder kondigde het merk al aan dat de productie van de Auris hybride in Engeland zal plaatsvinden. De productie van dat model start volgend jaar, de productie in Frankrijk van de compacte hybride begint niet voor 2012 .