Kia VG Concept

Naast de eerder aangekondigde hybride presenteert het merk Kia op de autoshow van Seoul nog een primeur. Het is de conceptauto ‘KND-5’ welke de voorbode is voor Kia’s nieuwe vlaggenschip VG. We tonen je de gelekte foto.

Deze week opent de Seoul International Motor Show, die gelijktijdig met onze AutoRai wordt gehouden. Eerder berichtte Autokopen.nl over de Kia Forte LPI Hybrid die het Koreaanse merk daar presenteert. Nu blijkt Kia over nog een troef te beschikken. De onthulling van deze conceptcar had geheim moeten blijven, maar er is al een foto op het internet beland.

Het gaat om de conceptversie van de langverwachte Kia VG. De premium sedan van bijna 5 m lang, nu nog onder codenaam ‘KND-5’, wordt het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse merk. De auto komt op het platform van de Hyundai Azera, ook wel Hyundai Grandeur TG geheten, een full-size sedan die onder meer in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten wordt verkocht.

De conceptcar heeft naar verluidt een lengte van 4,95 m, een breedte van 1,85 m en een hoogte van 1,48 m. De productieversie van de Kia VG krijgt, in tegenstelling tot de conceptauto, achterwielaandrijving. Er komen meerdere motoren beschikbaar, vanaf de 2,4 liter Theta-viercilinder motor voor het instapmodel tot een 3.5 Lambda V6-motor voor het topmodel.

De productie-VG verschijnt al in september op de Koreaanse markt. In het voorjaar van 2010 volgt de ‘wereldwijde lancering’, hoewel het onduidelijk is of de Kia VG ook naar Europa komt. Op basis van de foto kunnen we concluderen dat het design in ieder geval aansluit bij de wensen voor premiumcars op ons continent.