Volkswagen heeft met de Polo de felbegeerde titel Auto van het Jaar 2010 binnengesleept. Met een voorsprong van slechts tien punten eindigde de Polo vlak voor de Toyota iQ.

De Volkswagen Polo is door een 59-koppige jury verkozen tot Auto van het Jaar 2010. De compacte Duitser eindigt met 347 punten als eerste van de zeven overgebleven kandidaten. De Toyota iQ blijft steken op 337 punten en de Opel Astra volgt op gepaste afstand met 221 punten.

De Skoda Yeti eindigt als vierde met 218 punten, gevolgd door de Mercedes E-Klasse (155 punten). Voor de Franse merken loopt de verkiezing uit op een teleurstelling. De Citroën C3 Picasso kan van alle kandidaten op de minste belangstelling rekenen (113 punten). De Peugeot 3008 eindigt hier net boven met 144 punten. De drie Nederlandse juryleden gaven de Opel Astra de meeste punten. Helaas voor Opel treedt de hatchback niet in de voetsporen van de Insignia, de Auto van Jaar 2009.

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de verkiezing dat een Volkswagen wint. In 1992 wist de Golf III de titel binnen te slepen. Wel viste Volkswagen enkele keren vlak achter het net. Vorig jaar werd de Golf nog tweede, achter de Opel Insignia.