Infiniti logo

Infiniti komt met een elektrisch aangedreven sedan op de markt. Topman Carlos Ghosn maakte dat bekend op de persdag van de Tokyo Motorshow.

Infiniti werkt aan een volledig elektrische sedan. Renault-Nissan topman Carlos Ghosn heeft officieel bekend gemaakt dat de luxetak van Nissan een elektrisch model krijgt. Dat moet een ‘stijlvolle, compacte, high performance vierzits luxesedan’ worden die in alles beantwoordt aan de merkwaarden van Infiniti.

Renault-Nissan maakt er geen geheim van dat het concern druk bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto’s. De Nissan Leaf, die in 2011 op de markt komt, bijt het spits af. Ook voor Renault staan er diverse elektrische modellen op stapel, het merk liet een veelbelovend voorproefje zien op de IAA in Frankfurt vorige maand.

Infiniti profiteert mee van de elektrische dadendrang van het moederconcern. Voordat het zo ver is brengt het Japanse luxemerk in 2011 eerst een hybride-uitvoering van de M sedan op de Amerikaanse markt. Europa krijgt volgend jaar eerst nog de beschikking over een V6 dieselmotor.