Toyota presenteert op de autoshow van Tokyo eind deze maand de FT86 Concept. Deze achterwielaangedreven sportcoupé is in samenwerking met Subaru ontwikkeld en komt in 2011 op de markt.

Zuinig, schoon en betrouwbaar zijn de woorden die opborrelen bij het horen van de merknaam Toyota. Daar moet verandering in komen, Toyota moet weer leuke auto’s gaan bouwen. Na het verscheiden van de MR2 en Celica is het gamma van de Japanners niet bepaald spannender geworden.

De productieversie van de FT86 Concept gaat daar in de loop van 2011 verandering in brengen. Toyota showt de auto op de Tokyo Motorshow eind oktober. De productieversie zal qua design nauwelijks afwijken van de FT86, die in Toyota’s Europese designcentrum is ontworpen en aardig wat overeenkomsten vertoont met de FT HS Concept van enkele jaren geleden.

Onder de motorkap ligt een 2.0 Subaru boxermotor. Dat merk komt met een eigen variant van deze sportauto. De auto heeft een lengte van 4,16 meter en is slechts 1,26 meter hoog. Verder is er nog weinig bekend over de coupé, die vorig jaar al werd aangekondigd. De naam is overigens een verwijzing naar de legendarische Corolla AE86 uit de jaren ’80.