Volkswagen hoofdkantoor

Volkswagen overweegt om deel te nemen in de Formule 1 maar alleen ‘als de kosten omlaag gaan’. Dat heeft een Volkswagen-official in Singapore gezegd tegen een plaatselijke krant.

Voor Volkswagen is deelname aan het Formule 1 wereldkampioenschap een serieuze optie als de kosten omlaag gaan. Het Duitse concern vindt de huidige budgetten veel te hoog ondanks de forse inperkingen van de afgelopen jaren. Op dit moment kost het runnen van een F1-team meer dan honderd miljoen euro per jaar.

Met welk merk Volkswagen zou willen deelnemen weet de official in Singapore niet. Volkswagen heeft tal van geschikte merknamen voor deelname aan de Formule 1 maar Audi en Porsche liggen het meest voor de hand. Ook hoofdmerk Volkswagen is nog een optie maar de Duitsers hebben niet direct ambities om een sportief imago op te bouwen met Volkswagen.

Na het verscheiden van Honda en BMW in de Formule 1 is er ruimte voor instroom van nieuwe fabrieksteams. Dat is goed voor het imago van de Formule 1. Toch twijfelen veel fabrikanten aan de voordelen voor het merkimago. Renault heeft de laatste tijd veel negatieve publiciteit te verwerken gekregen en bij Toyota strookt de deelname in de Formule 1 behoorlijk in tegen het ‘groene’ imago dat het merk zo zorgvuldig opbouwt.