De MX5 Superlight die Mazda op de autoshow van Frankfurt onthult volgende week gaat voorlopig niet in productie. Het draait bij de MX5 vooral om uiterlijk vertoon, alles ‘voor de show’ dus.

De Mazda MX5 Superlight ziet er spectaculair uit door het ontbreken van een dak, voorruit en de toevoeging van twee enorme bulten achter de stoelen. Ook staat de Superlight dichter bij het asfalt. Het interieur is puristisch vormgegeven en daarmee maakt Mazda het uiterlijke plaatje compleet.

Onder de motorkap ligt gewoon een 1.8 met 126 pk, niets spectaculairs aan. Omdat de auto lichter is dan de productie-MX5 gaat ‘ie wel iets sneller van 0 naar 100 km/u: in 8,9 seconden. Mazda zegt dat de auto minder weegt dan 1000 kg, dat zou een besparing van zo’n 100 kg betekenen.

Mazda geeft de MX5 Superlight een compromisloos onderstel mee en een uitlaatsysteem dat imponerend moet klinken. Dat compenseert die 126 pk dan weer een beetje. Hoe dan ook, de MX5 Superlight blijft voorlopig een showcar, op de IAA in Frankfurt volgende week vertellen we je of we onder de indruk zijn.