ING Car Lease heeft de Ford Fiesta uitgeroepen tot Lease Car of the Year 2009/2010. Daarmee neemt de compacte hatchback het stokje over van merkgenoot Mondeo, die deze onderscheiding mocht dragen gedurende 2007 en 2008.

In tegenstelling tot de vorige verkiezing heeft de vakjury dit keer naar meer gekeken dan auto-eigenschappen (design, comfort, rij-eigenschappen, betrouwbaarheid, enzovoort) en lease-aspecten (zoals exploitatiekosten, restwaarde, fiscale bijtelling, representativiteit). Nadrukkelijk is aandacht besteed aan de leasetrends binnen de huidige marktomstandigheden. Dat betekent dat aspecten als milieu en zuinigheid maar ook veiligheid een grote rol speelden bij de verkiezing.

De jury koos drie winnaars uit 41 automodellen van maximaal anderhalf jaar oud en goedkoper dan 80.000 euro. De Audi A4 mag zich Lease Car of the Year noemen in de Business-prijsklasse, de Volvo XC60 in de klasse Executive en de Ford Fiesta in de Economy-klasse. Omdat zuinigheid tegenwoordig van groot belang is, was dit criterium doorslaggevend en is de Fiesta ook tot ‘overall’ winnaar gekozen.

Juryvoorzitter Ivo Lissone licht toe: “Wat je ziet is dat mede door de huidige marktomstandigheden nieuwe leasetrends ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan is meer ‘value for money’. De Ford Fiesta voldoet perfect aan de eisen. Hij is compact, onderscheidend, zuinig.” Volgens directeur Ford Nederland Hans Schep spelen ook de lage bijtelling (20 procent) en exploitatiekosten een rol in het succes van de auto op de zakelijke markt.