Terwijl in Frankfurt de IAA in volle gang is presenteert Hyundai aan de andere kant van de wereld de i40. Dit model is de opvolger van de Sonata en komt volgend jaar naar Europa.

Hyundai heeft al zoveel nieuws op de IAA dat de nieuwe i40 de aandacht van de andere modellen alleen maar zou afleiden. Daarom kiest het merk ervoor om de nieuwe zakensedan elders te onthullen, in thuisland Zuid-Korea op een besloten bijeenkomst. Zijn showdebuut maakt de auto waarschijnlijk op de autoshow van Detroit in januari.

De Hyundai i40 is de opvolger van de ietwat saaie en niet al te succesvolle Sonata. Daarom gooit Hyundai het bij de i40 over een heel andere boeg qua vormgeving. De auto heet in Zuid-Korea gewoon weer Sonata, voor de Europese markt voert het merk de i-typeaanduidingen.

De Europese specificaties zijn nog niet bekend maar reken op een 2.0 benzinemotor en een 2.4 GDI met directe inspuiting. Ook de nieuwe 1.6 turbomotor met 175 pk vindt zijn weg naar de sedan. Op dieselgebied komt Hyundai met een nieuwe 1.7 motor en de bekende 2,0 liter.