Hyundai zal op de aankomende IAA in Frankfurt de ix-Metro Concept onthullen. Het is een kleine crossover in het B-segment maar wat Hyundai precies van plan is met dit kleintje durven we nog niet te zeggen.

Naast de Hyundai ix35 neemt het Koreaanse merk nog een primeur mee naar de autoshow van Frankfurt. Het is de ix-Metro, die een aardig idee geeft over hoe een crossover in het B-segment eruit zou kunnen zien. Wat Hyundai precies duidelijk wil maken met deze conceptcar blijft nog even een vraagteken.

De techniek is in ieder geval veelbelovend. De ix-Metro is, hoe kan het ook anders, voorzien van een hybride aandrijflijn. De brandstofmotor is al bijzonder op zich. Het gaat om een 1.0 driecilinder met turbo en directe injectie die maar liefst 125 pk levert.

Een zestraps automaat met dubbele koppeling maakt onderdeel uit van de aandrijflijn. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 80 g/km. De auto meet in de lengte 3,93 meter waarmee hij in het B-segment zou vallen. De ix-Metro geeft daarmee wellicht een subtiele hint naar hoe de opvolger van de Matrix eruit zou kunnen zien.