De conceptcar Sesto Elemento die Lamborghini dit jaar onthulde, komt in productie. Slechts tien exemplaren worden gebouwd. Inclusief btw gaat de lichtgewicht supercar ruim 2,25 miljoen euro kosten.

Lamborghini zal, naar verluidt, pas in januari een persbericht versturen over deze ontwikkeling. Een dealer voor exclusieve auto’s, Auto Salon Singen (in Duitsland), heeft echter abusievelijk al een verkoopadvertentie geplaatst waarin de komst van de productieversie wordt aangekondigd.

De supercar wordt te koop aangeboden voor ruim 1,9 miljoen euro exclusief btw. Tel daar 19 procent bij op en je komt op 2.261.900 euro, de verkoopprijs die Lamborghini hanteert in Duitsland. Zou de Sesto Elemento naar Nederland komen dan komt er nog een flinke duit aan bpm bij. De dealer heeft echter laten vallen dat slechts tien stuks van de auto, grotendeels vervaardigd uit koolstof, worden geproduceerd.

Eerder liet Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann weten dat het gewicht van 999 kg voor de conceptcar ‘een conservatieve schatting’ is. De ultralichte supercar heeft een vermogen/gewichtsverhouding van 1,75 kg/pk. Niet meer dan 2,5 seconden zijn nodig om de sprint van 0-100 km/u af te leggen. Nadeel van de technologie is echter dat er voor de productieversie geen typegoedkeuring in het verschiet ligt. De gelukkige tien kopers zullen hun Lamborghini alleen op het circuit kunnen rijden.