Kia laat op de autoshow van Chicago de Ray Concept zien. Het studiemodel dient vooral als etalage voor nieuwe hybridetechniek van het merk.

Kia liet al enkele teasers zien van de Ray Concept om het publiek op te warmen. Nu heeft het merk de eerste foto’s de wereld in gestuurd. Het gaat bij de Ray echter niet om het futuristische design maar om de techniek die eronder zit.

De Kia Ray is een hybride-auto die tachtig kilometer volledig op elektriciteit kan rijden. Pas daarna springt de benzinemotor bij. De totale actieradius komt daarmee op 1.200 kilometer. Volgens Kia heeft de Ray een gemiddeld brandstofverbruik van 1,4 l/100 km (1 op 71,4). De elektromotor levert maximaal 106 pk, de 1.4 GDI benzinemotor produceert 153 pk. De motoren zijn gekoppeld aan een CVT-automaat.

Het coupé-achtige ontwerp is ontdaan van buitenspiegels en portiergrepen. Die zijn vervangen door camera’s en sensoren. Zonnepanelen sieren het dak en dienen als stroomvoorziening voor de climate control. Kia toont de Ray Concept op de autoshow van Chicago, die later deze maand plaatsvindt.