Cadillac

Cadillac maakt plannen voor een comeback op de Europese markt. De Amerikanen zijn na het faillissement van Kroymans hard op zoek naar een nieuwe distributeur.

Cadillac keert terug op de Europese markt. Het merk maakt op dit moment een nieuw distributieplan voor Europa. De Amerikanen zijn er nog niet uit of de import wordt ondergebracht bij verschillende onafhankelijke partijen of dat Opel de distributie van het luxemerk in Europa gaat verzorgen.

“We nemen binnenkort een besluit”, aldus een woordvoerder van Cadillac tegen het Britse tijdschrift Autocar. Op de autosalon van Genève in maart zal het merk zijn Europese plannen bekend maken. Nieuwe modellen, zoals de fraaie CTS Wagon, moeten zo snel mogelijk worden uitgerold.

Cadillac zit zonder Europese importeur sinds het faillissement van Kroymans, dat het merk in veel Europese landen vertegenwoordigde. De grootse plannen van de Amerikanen en Kroymans bleken niet haalbaar en deden het merk de das om in Europa. Moederbedrijf General Motors zal het bij de herintroductie minder groots aanpakken, zeker wanneer de import wordt ondergebracht bij Opel en Chevrolet.