Volkswagen Jetta gespot

Volkswagen is bezig met de laatste tests van de nieuwe Jetta. In de Death Valley werd de achterkant van het nieuwe model op de gevoelige plaat vastgelegd door de Amerikaanse website Edmunds Inside Line.

De nieuwe Volkswagen Jetta is bijna klaar. Volkswagen voert op dit moment de laatste tests uit in de Verenigde Staten. Tijdens proeven in de Death Valley werd de sedan op film vastgelegd. Hoewel de auto nog flink gecamoufleerd is kunnen we toch al een blik op de achterkant werpen.

De nieuwe Jetta staat op het onderstel van de Golf VI. Dat onderstel is weer afgeleid van het platform van de Golf V. De sedan zal uiterlijk grotendeels overeenkomen met z’n hatchback-broertje. De achterkant was het grootste geheim maar dankzij deze foto’s hebben we ook daarvan nu een aardig beeld.

De nieuwe Jetta krijgt achterlichten mee die overeenkomsten vertonen met die van de Audi A4. In de Verenigde Staten is de Jetta een belangrijk model, in Europa speelt de Golf een grotere rol. De sedan gaat concurreren met de Toyota Corolla en Mazda 3 sedan. Op de Autoshow van Detroit deze maand maakt de Jetta mogelijk z’n debuut maar dat is nog niet door Volkswagen bevestigd.