En weer lekt er een nieuw model uit doordat het miniatuurmodel voortijdig op straat ligt. Deze keer is de nieuwe Volkswagen Touareg het slachtoffer.

We kunnen de nieuwe Volkswagen Touareg dankzij een modelautofabrikant nu al bewonderen. Op het eerste oog lijkt de nieuwe Touareg wat vriendelijker van vorm. Een lage neus met daarin de koplampen en grille zoals we die van de Polo kennen moet de auto sociaal acceptabeler maken.

De SUV is lichter dan zijn voorganger waardoor de CO2-uitstoot en het verbruik van de auto afnemen. Op termijn verschijnt er ook een hybride-uitvoering. Net als bij de huidige Touareg deelt de SUV een groot deel van de carrosserie en techniek met de Porsche Cayenne. Deze foto laat dus ook alvast in grote lijnen zien wat we van de nieuwe Porsche SUV mogen verwachten.

Onder de motorkap monteert Volkswagen straks waarschijnlijk een 3,6 liter V6 benzinemotor en wellicht een opgepepte 2,0 liter TSI-motor. Bij de dieselmotoren verwachten we de 2,7 en 3,0 liter TDI tegen te komen. Volkswagen onthult de nieuwe Touareg op de autosalon van Genève in maart of de autoshow van New York in april.