De prijzen van de Volkswagen Polo Bluemotion zijn bekend. Een belangrijk moment want dit zou wel eens de best verkopende auto van Nederland kunnen worden.

De Volkswagen Polo Bluemotion valt dankzij de lage CO2-uitstoot van 87 g/km in de veertien procent bijtellingscategorie, net als de Toyota Prius. De 75 pk sterke 1.2 TDI vraagt elke honderd kilometer slechts 3,3 liter diesel, dat staat gelijk aan 1 op 30,3. In theorie hoeft de gemiddelde automobilist in Nederland dan maar tien keer per jaar te tanken met de Polo Bluemotion.

De nieuwe uitvoering is BPM-vrij en bezitters hoeven geen wegenbelasting te betalen. De Polo Bluemotion Trendline kost 16.290 euro. Standaard is de auto dan voorzien van cruise control, lichtmetalen wielen en centrale deurvergrendeling. De Comfortline kost 1.000 euro meer en biedt onder andere airconditioning en elektrisch bedienbare spiegels.

Volgens Volkswagen ligt het omslagpunt van de Polo Bluemotion ten opzichte van een benzine-uitvoering op nul kilometer per jaar. Ondanks de vrijstelling van wegenbelasting is dat niet helemaal waar, een vergelijkbare benzineuitvoering kost namelijk 2.300 euro minder. De vraag naar de eveneens 75 pk sterke 1.6 TDI zal met de komst van de Bluemotion nagenoeg verdampen.