Toyota Sequoia

Toyota stopt in Amerika met de productie en verkoop van acht modellen. Er zijn problemen met het gaspedaal en het merk kan de oorzaak ervan niet achterhalen.

Toyota neemt in Amerika drastische maatregelen. De productie en verkoop van acht modellen wordt tijdelijk onderbroken vanwege problemen met het gaspedaal bij deze auto’s. Het Japanse merk kan het probleem niet achterhalen en voelt zich daarom genoodzaakt om de productie stil te leggen.

Eerder al werd bekend dat Toyota 2,3 miljoen auto’s terug roept vanwege problemen met het gaspedaal. De vloermatten van de auto’s zijn hiervan de oorzaak, deze blijven aan het pedaal haken. Nu blijkt dat er nog meer problemen zijn met de gaspedalen in de Amerikaanse Toyota’s.

De pedalen bij sommige auto’s komen niet terug na het loslaten ervan. Soms blijven de padalen half ingedrukt staan. Het gaat in de V.S. om de Toyota Corolla, RAV4, Highlander, Sequoia, Camry, Matrix en Avalon. Zustermerken Scion en Lexus blijven vooralsnog buiten schot. Het is niet bekend hoe lang Toyota nodig heeft om de problemen op te lossen.