Na de overweldigende reacties op de Porsche 918 Spyder op de autosalon van Genève kan Porsche er niet meer omheen. Volgens topman Michael Macht wil ‘iedereen in het bedrijf’ dat de auto in productie gaat.

Porsche verraste vriend en vijand op de autosalon van Genève met de 918 Spyder. Hoewel nog een conceptcar waren de reacties overweldigend en dat is de hoge bazen in Zuffenhausen niet ontgaan. “Er is niemand bij Porsche die de auto niet wil bouwen”, aldus topman Michael Macht tegen het Britse tijdschrift Autocar.

Er is nog geen officiële beslissing genomen over het al dan niet in productie nemen van de 918. Macht wil geïnteresseerde klanten een voorlopig koopcontract laten tekenen. De auto zou binnen vijf jaar in productie kunnen gaan. Er nog wel een ‘maar’: “Net als elke andere Porsche moet de 918 onderaan de streep geld opleveren.”

De conceptcar is in minder dan vijf maanden opgebouwd vanaf de tekentafel. De auto laat volgens Macht zien dat er wel degelijk een toekomst is voor supercars. Met een 500 pk sterke V8 en twee elektromotoren die samen 218 pk produceren zou de auto een rondje Nordschleife sneller voltooien dan de Carrera GT.