Volkswagen presenteert volgend jaar een nieuwe Golf Cabriolet. Die komt naast de Eos in het gamma en krijgt in tegenstelling tot die coupécabriolet een stoffen kap. Dat meldt De Telegraaf.

Volkswagen werkt aan een Golf Cabriolet. Die auto wordt waarschijnlijk eind volgend jaar gepresenteerd en krijgt net als z’n voorganger een stoffen cabriokap. Het stalen klapdak blijft voorbehouden aan de Eos, die gewoon verkrijgbaar blijft.

Ook van de tweede generatie New Beetle komt weer een cabriolet, maar dan wijst de kalender alweer 2013 aan. De Beetle hatchback komt in 2012 de huidige generatie aflossen. Opvallend is dat Volkswagen in 2013 dus drie cabriolets aanbiedt in het compacte middensegment.

De Volkswagen Golf Cabriolet verdween in 2002 uit het gamma. Die Cabrio was nog gebaseerd op de Golf III, die vijf jaar eerder al met pensioen ging. Op de Beetle na bood Volkswagen na 2002 vier jaar lang geen cabriolet aan in dit segment. In 2004 kwam de Eos, die z’n basis deelt met de Golf V en als verlate opvolger van de Golf Cabriolet werd gezien.