Porsche Panamera 4S

Het succes van de Cayenne diesel smaakt naar meer en daarom komt er ook van de Panamera een uitvoering met dieselmotor. Dat heeft de nieuwe Porsche CEO Matthias Muller gezegd in een Duitse krant.

Porsche komt met een dieseluitvoering van de Panamera. Eigenlijk niet meer dan een logische stap want de Cayenne is ook met zelfontbrander leverbaar. De nieuwe Porsche-topman Muller geeft in een Duitse krant aan dat het succes van de Cayenne aantoont dat hier een markt voor is.

Welke motor Porsche gaat gebruiken is nog niet bekend. De 3.0 V6 TDI-motor uit de Cayenne is de meest voor de hand liggende optie maar moeder Volkswagen heeft ook nog een V8-diesel op de plank liggen. In de tweede helft van 2011 komt de auto op de markt.

Porsche-liefhebbers hebben al heel wat voor hun kiezen gehad de afgelopen jaren. Dan kan die Panamera diesel er ook nog wel bij. De Duitsers verdienen immers vooral geld met de Cayenne en Panamera en niet meer zozeer met de oermodellen als de Boxster en 911, zo tonen de meest recente financiële resultaten aan.