Subaru Trevia

Subaru komt met een nieuw model: de Trezia. Mocht je denken: ‘die komt me bekend voor’, dan kan dat kloppen: de Toyota Verso-S diende namelijk als basis.

De samenwerking tussen Toyota en Subaru, die in 2008 al werd aangekondigd, werpt z’n eerste vruchten af. De twee merken ontwikkelen samen een sportauto maar eerst profiteert Subaru van de komst van de nieuwe Toyota Verso-S. Het kleine Japanse merk komt met een eigen variant van deze auto, die niet eens z’n best hoeft te doen om te verbergen dat ‘ie eigenlijk een Toyota is.

Subaru nam nog wel de moeite om de grille te hertekenen en nieuwe koplampen op de Trezia te schroeven. Verder is de mini-MPV identiek aan de Verso-S. De naam Trezia is afgeleid van ‘treasure’, schat. Waarom Subaru voor die naam gekozen heeft vertelt het begeleidende persbericht helaas niet.

De Trezia zal eerst in Japan in de verkoop gaan, de levering daar start begin volgend jaar. Consumenten kunnen kiezen uit een 1.3 of 1.5 benzinemotor. De Trezia komt ook naar Europa maar wanneer dat is kan de importeur nog niet zeggen. Reken erop dat we nog zeker tot de zomer moeten wachten. Prijzen en uitrustingsspecificaties zijn voorlopig nog niet bekend.