Update: nieuwe foto’s. Inmiddels heeft Opel de vernieuwde Corsa officieel onthuld.

Vauxhall, het Britse zustermerk van Opel, heeft de vernieuwde Corsa al onthuld. Het kan niet lang meer duren of Opel volgt. Tot die tijd doen we het met de Britse versie.

Er lekten al eerder plaatjes uit van de vernieuwde Corsa. Nu is de Corsa van het Britse zustermerk Vauxhall officieel onthuld. En dus weten we ook hoe de gefacelifte Opel Corsa eruit ziet, je moet alleen het Vauxhall-logo even wegdenken en vervangen door het Opel beeldmerk.

De Corsa 2011 is herkenbaar aan de nieuwe koplampen, in stijl van de nieuwe Meriva. De behuizing biedt plaats aan dagrijverlichting. Het merk monteert een nieuwe bumper met grotere ondergrille en we zien een nieuwe grille met meer chroom.

Opel biedt de Corsa aan met nieuwe lichtmetalen wielen en vijf nieuwe carrosseriekleuren. De Corsa profiteert van verbeterde multimediasystemen, zo is een navigatiesysteem met touchscreen een optie. Verder is de 1.3 CDTI EcoFlex nóg iets schoner, in plaats van 95 g/km stoot de auto 94 g/km CO2 uit. In januari 2011 staat de vernieuwde Opel Corsa bij de dealers.