De op komst zijnde sportauto’s van Toyota en Subaru houden de gemoederen bezig. Het Britse tijdschrift Autocar heeft meer informatie weten te achterhalen over de Toyota TF86 II Concept.

Toyota presenteerde op de autosalon van Genève in maart de FT86 II Concept. Dit is de voorbode van de toekomstige sportcoupé van Toyota, die samen met Subaru wordt ontwikkeld. Dat merk komt met een eigen versie van de coupé.

De conceptcar die in Genève stond is voor 95 procent productieklaar. Helaas gaan de fraaie 20 inch wielen het productiestadium niet halen. Met een lengte van 4,23 meter is de auto net zo lang als een Auris maar wel veel lager – hij is slechts 1,27 meter hoog. Door gebruik te maken van sterkere staalsoorten zal het gewicht zoveel mogelijk worden beperkt. Het is nog niet bekend hoe zwaar de FT86 II is.

De motor is afkomstig van Subaru. Het merk gebruikt daarvoor de nog verse 2,0 liter boxermotor die ook in de Forester ligt. Dit blok ondergaat diverse aanpassingen waardoor het vermogen stijgt naar zo’n 200 pk. Er wordt ook al gesproken over een sterkere versie met 270 pk. De Japanners koppelen het blok aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De acceleratie van 0 naar 100 km/u zou in zo’n 7 seconden gebeurd moeten zijn, de topsnelheid komt rond de 225 km/u te liggen. Het duurt nog wel even voordat de auto in de showroom zal staan, pas eind 2012.