In januari 2009 onthulde Cadillac op de autoshow van Detroit de fraaie Converj Concept. Nu lijkt het erop dat de elektrisch aangedreven coupé alsnog in productie gaat.

Cadillac verraste het publiek op de autoshow van Detroit in 2009 met de Converj Concept. Dit fraaie studiemodel is voorzien van een elektromotor met range extender, een generator om de accu’s op te laden. Ruim 2,5 jaar na dato heeft Cadillac alsnog besloten dat de auto in productie moet gaan. Dat zeggen althans hooggeplaatste personen binnen het merk tegenover de website Green Car Reports.

In 2013 zou de productie van het model moeten starten. Hij krijgt dan, net als de andere modellen van Cadillac, een naam bestaande uit drie letters. De aandrijflijn betrekt Cadillac bij zustermerk Chevrolet. De elektromotor en generator uit de Volt worden in aangepaste vorm in de coupé van Cadillac gelepeld.

Daarmee krijgt de Converj alsnog het vervolg dat de conceptcar verdient. In 2009 sprak Cadillac al de belofte uit dat de auto zou komen. Die plannen werden begin vorig jaar geschrapt omdat moederbedrijf General Motors op dat moment aan het infuus van de Amerikaanse overheid lag.