Nu alle Kia-modellen het vernieuwde, Europees ogende familiegezicht dragen is het tijd voor de volgende stap. Die zet Kia met een studiemodel van een achterwielaangedreven sportsedan.

Kia zal op de autoshow van Frankfurt volgende maand een sportsedan onthullen. Het studiemodel heeft achterwielaandrijving en moet laten zien dat Kia klaar is voor de volgende fase.

“Het maakt niet uit vanuit welke hoek je hem bekijkt, dit studiemodel zit boordevol energie en staat klaar om uit de startblokken te komen,” zegt designchef Peter Schreyer . “Ik ben van mening dat deze conceptauto een sterk statement van Kia is: we zijn klaar om met dit momentum een compleet nieuw hoofdstuk open te slaan.”

Naast deze sportsedan heeft Kia nog twee nieuwtjes op de IAA: de driedeurs Rio en de vernieuwde Soul. Die laatste krijg een facelift, waarvan we al eerder dit jaar beeld voorbij zagen komen. De driedeurs Rio moet het sportief getinte alternatief van Kia worden in het belangrijke B-segment – dat van de Volkswagen Polo en Ford Fiesta.