Porsche 911 Black Edition

De Porsche Carrera Coupé en Cabriolet verschijnen als Black Edition. Ondanks de extra uitrusting en de gelimiteerde oplage blijft de prijs gelijk aan die van de basismodellen van de 911.

Het belangrijkste aan de Porsche 911 Black Edition is de zwarte kleur, die volop terug te vinden is in interieur en exterieur. In plaats van standaard zwarte lak kan optioneel gekozen worden voor Basalt zwarte metallic lak. Aan de buitenzijde vind je de donkere kleur verder terug in de 19 inch 911 Turbo II bi-colour wielen en de remmen.

De Porsche 911 Carrera Black Edition is voorzien van een sportstuur. Diverse onderdelen, waaronder het instrumentenpaneel, de ventilator-openingen en de schakelpookknop zijn in zwart uitgevoerd. Andere blijven in de bekende aluminium look, zodat er een mooi contrast ontstaat. De 911 kan desgewenst een upgrade krijgen, waarbij het interieur volledig in leer wordt uitgevoerd.

Standaard is de Black Edition uitgerust met een Bose surround sound system, inclusief dertien speakers, een subwoofer en een zevenkanaals digitale versterker. Daarnaast zijn het Porsche Communication Management systeem en de GPS navigatie module aanwezig. Tot de uitrusting behoren verder een parkeerassistent, cruise control, regensensor en anti-verblindingsspiegels binnen en buiten.

Onder de motorkap ligt de bekende 345 pk 6-in-lijn motor. De zestraps transmissie kan tegen bijbetaling worden vervangen door de PDK met dubbele koppeling. Dat zou 0,2 seconden afsnoepen van de tijd die de 911 Black Edition doet over de 0-100 km/u sprint. Nu ligt deze op 4,9 seconden voor de Coupé en 5,1 seconden voor de Cabriolet. De topsnelheid is 289 km/u. Het brandstofverbruik ligt op respectievelijk 10,3 en 10,4 l/100 km, dat is circa 1 op 9,7.

De opties die verkrijgbaar zijn voor de reguliere Carrera zullen ook leverbaar zijn voor de 911 Black Edition. De zwarte uitvoering staat vanaf april in de showrooms. Er hoeft geen cent extra betaald te worden voor de extra uitrusting. Dat betekent dat de Black Edition verkrijgbaar is vanaf 115.200 euro als Coupé en vanaf 129.500 euro als Cabrio.