2012 is voor Seat een belangrijk jaar. Het van origine Spaanse merk lanceert dan maar liefst drie modellen, waaronder een geheel nieuwe Leon.

Seat wil de komende jaren flink groeien en daarom lanceert het merk volgend jaar drie modellen. Daarnaast staat er een uitgebreide facelift voor de Ibiza op de planning. Het belangrijkste nieuwe model is de nieuwe Leon. Seat-baas James Muir deed deze aankondiging in een interview met vakblad Automotive News.

De nieuwe Leon komt op het onderstel van de Volkswagen Golf te staan en krijgt – meer nog dan het huidige model – een sportief ontwerp mee. De IBe Conceptcar (foto’s) die vorig jaar op de autosalon van Parijs stond is qua styling een belangrijke voorbode van de nieuwe Leon. Onder de motorkap zullen de bekende TSI- en TDI-motoren zijn te vinden.

Het tweede nieuwe model is een stadsauto. Dit model is een afgeleide van de Volkswagen Up, die op de autoshow van Frankfurt in september wordt onthuld. Met de toevoeging van een compact instapmodel breidt de modellijn van Seat uit naar zes modellen. Daar komt er nog een bij, een vierdeurs sedan. Deze verschijnt waarschijnlijk pas begin 2012 in de showroom.