Mini Rocketman

De Mini Rocketman Concept, de zijn werelddebuut beleefde op de autosalon van Genève, gaat wellicht in productie. Die hint heeft BMW-topman Ian Robertson gegeven.

“De meeste conceptcars van Mini eindigen uiteindelijk in de showroom.” Met die hint geeft verkoopdirecteur Ian Robertson tegenover het Britse tijdschrift Autocar aan dat er hoogstwaarschijnlijk een productieversie van de Rocketman zit aan te komen.

Robertson verduidelijkt echter dat de Rocketman veel meer is dan een voorbode van een compact model onder de huidige Mini: “Alle toekomstige Mini’s krijgen waarschijnlijk designelementen mee van de Rocketman.” Ook onderhuids laat de Rocketman een kijkje in de keuken zien, de lichtgewicht opbouw en diverse nieuwe componenten worden klaargestoomd om toegepast te worden in productiemodellen.

De BMW-topman geeft aan dat de door BMW ontwikkelde techniek voor de toekomstige, elektrische aangedreven i3 ook beschikbaar is voor Mini. In welke hoedanigheid Mini dit voertuigconcept, dat bestaat uit twee lichtgewicht componenten, gaat toepassen is nog niet bekend.