De volledig elektrische MINI Cooper combineert een moderne, ecologische aandrijving met merktyperend Go-Kart gevoel. Net als de hele nieuwe MINI familie is de MINI Cooper E ook verkrijgbaar in vier opnieuw ontworpen uitvoeringen. De Classic Trim biedt expressieve carrosseriekleuren en contrasterende dakafwerkingen. Het puristische ontwerp van het iconische MINI 3-Deurs model is bijzonder expressief in bijvoorbeeld Sunny Side Yellow, met een contrasterend dak en witte spiegelkappen.

In dit uitrustingsniveau zijn de oppervlakken van de cockpit bedekt met tweekleurig zwart en blauw gebreid materiaal. Dit vormt een stijlvol contrast met de hoogwaardige kunstlederen stoelen van Vescin. Ze zijn verkrijgbaar in grijs of zwart met een geperforeerd pied-de-poule-patroon.

“Met de nieuwe volledig elektrische MINI Cooper E bieden we een geweldige instap binnen de nieuwe MINI-familie. Zijn 184 pk staat garant voor enerverende acceleraties zonder concessies te doen” zegt Stefanie Wurst, Head of MINI.

Go-Kart gevoel en snel opladen

De directe bediening van het sportieve stuurwiel zorgt voor maximaal sentiment in de cockpit. Een grotere spoorbreedte en een langere wielbasis optimaliseren de dynamiek in veeleisende rijsituaties. Het merk typische Go-Kart gevoel wordt gemaximaliseerd door de directe vermogensafgifte van de elektromotor.

Met een energie-inhoud van 40,7 kWh heeft de MINI Cooper E batterij (gecombineerd stroomverbruik: 14,3-13,8 kWh/100 km in overeenstemming met de WLTP; gecombineerde C02-uitstoot: 0 g/km) een bereik van 305 kilometer in de WLTP-testcyclus.

Onderweg is 28 minuten opladen met een DC-vermogen van maximaal 75 kW voldoende om de MINI Cooper E van 10 tot 80 procent op te laden.

De elektrische aandrijving van 135 kW/184 pk kan op elk moment het maximale koppel van 290 Nm bereiken. Hierdoor accelereert de auto in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

Kenmerkend exterieur met een stedelijke oriëntatie.

Typische MINI-proporties bepalen het silhouet van de auto. De compacte afmetingen vergemakkelijken de bediening en het zoeken naar een parkeerplaats.

Aan de voorkant vormen de ronde MINI-koplampen en de achthoekige grille het karakteristieke MINI-gezicht. Met unieke lichtsignaturen accentueren de LED-Koplampen het kenmerkende uiterlijk van de MINI Cooper E. Er zijn verschillende, aerodynamische geoptimaliseerde ontwerpen beschikbaar voor velgmaten van 16 tot 18 inch.

Meer comfort en veiligheid in het stadsverkeer.

Active Cruise Control regelt automatisch de afstand tot de voorligger en houdt continu de weg in de gaten. Op deze manier kunnen potentieel gevaarlijke situaties in druk verkeer in een vroeg stadium worden geïdentificeerd. De parkeerassistent herkent automatisch parkeerplaatsen en neemt het parkeerproces over met één druk op de knop.