Opel Insignia

De kersverse Opel-baas Karl-Friedrich Stracke heeft in een Duitse krant een nieuw model aangekondigd. Dit vlaggenschip krijgt een crossover-carrosserie en zal zoals het er nu naar uitziet weinig directe concurrenten hebben.

Opel gaat in de komende jaren haar modellenaanbod fors uitbreiden. Het offensief start met een stadsauto onder de Agila. Dit project heeft bij Opel de hoogste prioriteit. In de Duitse media kondigt de in april aangetreden Opel-baas Karl-Friedrich Stracke aan dat er nóg twee modellen aan zitten te komen.

Eén ervan is een nieuw topmodel, dat dus boven de Insignia zijn plaats in het gamma zal innemen. Het wordt een crossover, waarmee Opel niet de intentie heeft om de Duitse premiummerken te beconcurreren. Je moet eerder denken aan een alternatief voor de onlangs onthulde Citroën DS5, hoewel de Opel waarschijnlijk een slag groter wordt.

De andere auto die Stracke aankondigt stond al in de planning die Opel eerder presenteerde. Het gaat om een elektrisch aangedreven stadsauto van het formaat Corsa/Agila. Of deze auto net als de Ampera een range-extender – een brandstofmotor die functioneert als generator om de accu’s op te laden – krijgt is nog niet bekend.