De Japanners verdringen zich op de Tokyo Motorshow om een blik te kunnen werpen op de Subaru BRZ. Logisch natuurlijk, het is voor het eerst in lange tijd dat Subaru weer een sportcoupé op de markt brengt.

De Subaru BRZ. We moesten er even op wachten maar nu is ‘ie er eindelijk. De autoshow van Tokyo is het podium waar de sportauto zijn werelddebuut beleeft. Er is grote belangstelling van de Japanse pers en dat is niet meer dan terecht. Het is alleen zo jammer dat de fotografen daardoor de Advanced Tourer Concept over het hoofd zien.

Die conceptcar is eveneens voor het eerst te zien in Tokio en laat in grote lijnen zien hoe een toekomstige sportwagon van Subaru oogt. Een gespierd uiterlijk en een klein derde zijruitje maken duidelijk dat Subaru met dit ontwerp een nieuwe richting in wil slaan. Een designrichting die begint met de BRZ.

De sportauto op de beursvloer is uitgevoerd in STi-blauw en laat trots z’n kloppende hart zien: een nieuwe 2,0 liter boxermotor. Omdat de auto in samenwerking met Toyota is ontwikkeld prijkt er ook een Toyota-logo op de motor maar dit blok is natuurlijk 100 procent van Subaru. Het interieur oogt eveneens sportief met tuimelschakelaars en mooie kuipstoeltjes.