Omdat de vernieuwingsdrift bij Hyundai voorlopig niet ophoudt krijgt de Genesis Coupé een facelift. Met een nieuwe neus loopt de auto weer helemaal in de pas met de i30 en i40.

De Hyundai Genesis Coupé is nog maar een jaar op de markt en krijgt nu al een facelift. Dat lijkt vreemd maar de auto loopt in de Verenigde Staten en Zuid Korea al wat langer mee. Op de Koreaanse weblog van Hyundai zijn deze twee foto’s opgedoken van de vernieuwde coupé.

De nieuwe neus toont gelijkenissen met die van de i30 en i40. De hoogglans zwarte delen, de golvende lijnen in de koplampunits en led-dagrijverlichting: de Genesis is weer helemaal bij de tijd. Aan de achterkant monteert Hyundai een grotere spoiler, een nieuwe bumper en dynamischer ogende achterlichtclusters.

Technische details zijn nog niet bekend maar waarschijnlijk krijgt de coupé de beschikking over een nieuwe versie van de 3,8 liter V6. Deze heeft 30 pk meer dan de huidige versie, waarmee het totaal op 333 pk komt. Ook nieuw is een achttraps automaat. Wanneer de vernieuwde Genesis naar Nederland komt is nog niet bekend, reken op het voorjaar van 2012.