Infiniti kondigt aan dat het een studiemodel ontwikkelt van een elektrische sportauto. Deze wordt uitgerust met range-extender om het bereik op te rekken. Het merk wil zo milieuvriendelijkheid verenigen met ‘de Infiniti experience’.

Infiniti presenteert op de Autosalon van Genève, maart volgend jaar, een nieuwe conceptcar. Deze krijgt een elektrische aandrijving plus ‘range-extender’, een hulpmotortje dat tijdens het rijden de accu’s bijlaadt. Met de concept onderzoekt het luxemerk het potentieel van een technisch geavanceerde performance auto met een lage uitstoot van schadelijke gassen.

In een video legt vice-president Andy Palmer uit dat er nog meer zit achter de nog naamloze conceptcar. Het Japanse luxemerk wil ook experimenteren met het ontwerp. De nu vrijgegeven teasers laten enkele afgeronde en stijlvorme vormen zien. Sinds de introductie van Infiniti in Europa doet het merk meer om de modellen aantrekkelijk te maken voor deze markt. Daarbij komen uiterlijk en milieu samen.

Uiteindelijk zal de sportauto laten zien waarvoor de ‘volgende volgende generatie’ Infiniti voor staat. Het studiemodel moet de eerdere conceptcars Etherea en Essence voorbij streven en is niet gebaseerd op enig bestaand model. En passant laat Infiniti weten dat er ook een volledig elektrisch aangedreven sedan onderweg is.