Maserati New Kubang

Daar is ‘ie dan: de Maserati New Kubang. Het is de reïncarnatie van het SUV-project van het Italiaanse luxemerk.

Maserati heeft op den IAA in Frankfurt officieel de New Kubang conceptcar onthuld. De Italianen hebben het ontwerp tot aan de start van de autoshow geheim weten te houden. Het resultaat mag er zijn.

De eerste indruk is: gróót, en indrukwekkend. De enorme Maserati-grille in combinatie met slanke koplampen geven de SUV een eigen gezicht. Dat moet ook wel, want Maserati wil de strijd aangaan met de Porsche Cayenne en dat is inmiddels een gevestigde naam in dit segment.

Maserati belooft de aanwezige pers bij de onthulling dat de auto ‘het rijplezier en de performance van een sportauto biedt’. Hoewel het onderstel wordt geleend van de Jeep Grand Cherokee zijn het ontwerp, de wielophanging, de motor, remmen en nog veel onderdelen afkomstig van Maserati.

De naam Kubang kennen we nog uit de 2003, toen onthulde Maserati op de autoshow van Detroit de Kubang Concept. Deze nieuwe conceptcar moet in tegenstelling tot dat model wél ontwikkeld worden tot productieversie. Hoe lang dat nog duurt kan het merk ons helaas niet vertellen maar we verwachten dat de Maserati SUV binnen twee jaar werkelijkheid wordt.