Fisker heeft aan de vooravond van de autoshow van New York de Atlantic onthuld. Het getoonde model is nog een prototype maar het design staat zo goed als vast.

De Karma heeft een broertje gekregen. Fisker heeft hem de naam Atlantic gegeven en wil met dit nieuwe model de stap maken van nichefabrikant naar grote speler. Met de Atlantic moet het merk Fisker groot worden.

Dat doet Fisker op z’n eigen manier. De Atlantic is net als zijn grote broer opvallend vormgegeven. Fisker zegt dat het design is geïnspireerd op natuurlijke vormen. De grille is ten opzichte van de Karma doorontwikkeld – volgens Fisker heeft de auto een ongeëvenaarde impact wanneer ‘ie opduikt ‘in de binnenspiegel’. Het dak van het studiemodel laat een motief zien dat iets wegheeft van een spin. Deze sterke constructie zorgt ervoor dat het dak heel dun is, waardoor er meer hoofdruimte overblijft voor de inzittenden. Fisker belooft dat de Altantic volwaardig plaats biedt aan vier personen en veel bagage. De auto heeft het formaat van een Audi A5.

Hoewel Fisker nog geen cijfers vrijgeeft kunnen we wel al melden dat de auto is voorzien van de tweede generatie EVer aandrijflijn. Dat wil zeggen: elektromotoren drijven de wielen aan en een benzinemotor zorgt voor het opladen van de accu’s. Dit samenspel van motoren wordt geheel automatisch geregeld. Fisker zegt dat de auto ‘competitieve prestaties’ neerzet. De Atlantic heeft achterwielaandrijving maar later komt er ook versie met vierwielaandrijving op de markt. Op al dit moois moeten we nog wel even wachten, de Atlantic komt pas in 2014 naar Nederland.