Op Pebble Beach mag Rolls-Royce natuurlijk niet ontbreken. Het presenteert er nummer 1 van de Phantom Coupé Aviator Collection, een gelimiteerde serie van speciaal aangeklede Rolls-Royces.

Rolls-Royce presenteert dit weekend de Phantom Coupé Aviator Collection. Dit is een serie van 35 modellen die nieuwe materialen en kleurcombinaties uit het individualiseringsprogramma Rolls-Royce Bespoke illustreren. Het centrale thema is de luchtvaart, een sector waarin het automerk ook actief is. De auto kan vanaf heden besteld worden.

De te showen Phantom Coupé Aviator Collection, waarvan het stuur rechts zit, heeft interieurdelen in de houtsoorten mahonie en diens roodgetinte verwant sapeli. Het dashboard, de middenconsole en andere onderdelen zijn van gepolijst roestvrijstaal. Een 'vliegtuig-klokje' geeft aan hoe het staat met de toeren, snelheid en brandstofreserve.

Uiterlijk is de Phantom Coupé afgewerkt in de lakkleur Aviator Grey. De motorkap en de omlijsting van de ruiten en grille zijn mat. Net zoals de normale coupé's is deze Phantom uitgerust met de 6,75 liter V12-motor en achttraps automaat. De Aviator Collection debuteert morgen op het concours voor luxe en snelle auto's in Pebble Beach, Californië.