Nog even, dan verdwijnt de BMW 3 Serie Coupé uit de prijslijsten. Niet getreurd, daar komt de 4 Serie Coupé voor in de plaats. Een beeldschone conceptcar laat zien wat we van die auto kunnen verwachten.

De foto’s waren al uitgelekt maar nu presenteert BMW de Concept 4 Serie Coupé officieel. Zoals de naam al zegt, het is nog een conceptcar maar hij geeft volgens BMW ‘een realistisch beeld’ van de auto die uiteindelijk als 4 Serie Coupé in de showrooms zal staan.

Het merk legt in een begeleidend persbericht uit waarom de auto voortaan 4 Serie heet en niet langer 3 Serie Coupé. Dat is volgens BMW te danken aan de ‘exclusievere uitstraling, dynamischere rij-eigenschappen en een eigen karakter’. Dat laatste is ook te zien, hoewel er natuurlijk genoeg gelijkenissen zijn met de 3 Serie heeft BMW de coupé een eigen gezicht gegeven.

De 4 Serie is lager en langer dan de auto die hij opvolgt, wat hem een meer dynamisch silhouet geeft. De diverse aluminium details op het koetswerk versterken dat. De wielen meten 20 inch in doorsnede en hebben volgens BMW een ‘driedimensionaal multispaakdesign’. In het interieur zijn bijzondere details te vinden, zoals bekerhouders die gemaakt zijn van riet. De bijzondere aankleding is bedacht door BMW Individual, de exclusieve afdeling van het merk.