In juli 2013 verschijnt er een interessante nieuwkomer in de showrooms. De Mitsubishi Outlander PHEV heeft plug-in hybridetechiek en wordt vrijgesteld van bijtelling.

0 procent bijtelling en toch in een ‘dikke’ SUV rijden? Het kan vanaf juli 2013, dan worden de eerste exemplaren van de Mitsubishi Outlander PHEV geleverd. De auto heeft een vanafprijs van 43.490 euro en de orderboeken zijn per direct geopend.

Mitsubishi begint vroeg met het noteren van de orders, er is volgens het merk nu al veel vraag naar de plug-in hybride. Niet zo vreemd, op papier heeft de Outlander PHEV een zeer aantrekkelijke combinatie van eigenschappen in huis: 0 procent bijtelling, plaats voor 5 personen, een toegestaan aanhangergewicht van 1.500 kilogram, verbruik van 1 op 67 en een actieradius van bijna 900 kilometer. De elektrische actieradius is 60 kilometer.

Mitsubishi Outlander PHEV

Dat alles is mogelijk dankzij een hybride aandrijflijn, die bestaat uit een 2.0 benzinemotor en twee elektromotoren. Hoewel de homologatie nog moet plaatsvinden en daarmee het officiële verbruik en de CO2-uitstoot voor Europa nog moeten worden vastgesteld weet Mitsubishi wel al dat de CO2-uitstoot ‘minder dan 49 g/km’ bedraagt. Het genoemde brandstofverbruik is berekend volgens de Japanse meetmethode.

De Outlander PHEV wordt leverbaar in drie uitvoeringen: Intense+, Instyle en Instyle+. De uitrusting komt overeen met die van diesel- en benzineversies, aangevuld met specifieke PHEV-kenmerken zoals led-verlichting achter, een speciaal instrumentarium, 18 inch wielen, dichte grille en een voetgangersalarm. 

Prijzen Mitsubishi Outlander PHEV
Intense+                             43.490 euro
Instyle 48.990 euro
Instyle+ 51.990 euro