Ford komt naar de autosalon van Genève met de Tourneo Custom Concept. Deze auto is de voorbode van de nieuwe Transit Personenvervoer.

De bedrijfswagen wordt een personenauto met de Tourneo Custom Concept. Tot MPV omgebouwde bedrijfswagens zijn altijd een compromis maar Ford wil met deze nieuwe conceptcar de grens tussen ‘busjes’ en MPV’s vervagen.

De rijdynamiek en het comfort zijn volgens Ford zoals die van een personenauto. De Tourneo Custom Concept is een achtzits auto, waarvan de stoelen zijn te configureren in verschillende opstellingen – verwijderen van de zetels kan ook. Het dashboard is geheel nieuw ontworpen, hoewel diverse elementen zijn overgenomen uit bestaande modellen als de Focus en Fiesta.

De conceptcar is uiteraard flink opgetuigd, met 18 inch lichtmetalen wielen, led-dagrijverlichting en een met leder afgewerkt interieur. Verder zijn er diverse actieve veiligheidssystemen aanwezig, ECOnetic-technieken en spraakbesturing. Onder de motorkap ligt een 2,2 liter TDCi dieselmotor met 155 pk.