Voor als een Mini Clubman net te weinig ruimte biedt heeft Mini nu de Clubvan. Zoals de naam al een zegt soort van ‘busje’. Of beter gezegd: een stationwagon met twee zitplaatsen. In conceptvorm, dat nog wel.

Wat voor plannen Mini precies heeft met de Clubvan vertelt het merk nog niet. De meest praktische Mini tot nu toe staat op de aanstaande autosalon van Genève in maart als studiemodel. Als de reacties positief zijn ontwikkelt Mini wellicht een productiemodel.

Op het oog moet dat niet zo moeilijk zijn. Je neemt een Clubman, sloopt de achterbank eruit en monteert een bagagerek, dat ervoor zorgt dat er geen spullen de cabine in slingeren. Mini heeft diverse handige tools bedacht waarmee je losse spullen vast kun zetten.

Omdat de bagageruimte te klein is om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken moet je de Clubvan meer zien als een stationwagon met twee zitplaatsen dan als een volwaardige bedrijfswagen. Hoeveel laadruimte de auto precies heeft meldt Mini niet, maar er zijn meer liters beschikbaar dan in de Clubman door het ontbreken van de achterbank. Het kenmerkende achterportier is wel gebleven, waardoor je de Clubvan ook van de zijkant kunt beladen.